söndag 28 april 2019

Bottas!

Bottas lyckades ta starten och höll undan för Hamilton ända in i kaklet.

Men vilken nagelbitare de sista varven var, hu hu. Äntligen fick han lite flyt med sig då det blev gulflagg i sektor 1 och han precis hann varva en bil som sen kom mellan honom och Hamilton, som i sin tur inte genast kunde varva just för gulflaggen. Det var Ricciardo och Kvijat som ställde till det, ja eller egentligen aussien som klantade till det rejält och förstörde bådas race. Och se där, Ricciardo blir bestraffad med nedflyttning tre platser på griden i nästa race.

Det var inte Williams dag idag heller. De hade som skrivits tidigare bestämt att Kubica skulle starta från depån och de lyckades med tilltaget att föra dit bilen för tidigt, så han fick ett drive through-straff. Startordningen annars från depån med tre bilar var Kubica, Kimi och Gasly sist. Turordningen bestämdes av att Gasly fått som straff att starta därifrån och Kubica och Kimi valt att starta i depån, men Kimis beslut kom senare än Kubicas.

Annars många omkörningar och ett spännande race, Kimi lyckades ta sista poängen, Vettel plats tre, Leclerc femma - och fick med sig poängen för snabbaste varvet - och Verstappen mellan dem. Bottas leder nu VM-serien med 87 poäng, en poäng före Hamilton trots att båda har två vinster och två andraplatser. Extra poängen är tack vare snabbaste varvet i Melbourne. Vettel ligger trea med 52 poäng. Sån här start på VM-serien har vi inte sett sen Prost-Senna-tiden i McLaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar