onsdag 30 mars 2016

Bahrain nästa

Allt klart för kvällsloppet i Bahrain? Igår tisdag kunde vi konstatera att det är ba' rain. För då regnade det där! Händer inte så ofta där, men tydligen nån gång ändå. Så här såg det ut:
Torrt väder är utlovat till helgen, så det blir nog bra. Kommer ni ihåg hur det gick ifjol? Kimis duell med Nico, kanske? Här finns den och några andra dueller från tidigare år:
http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/features/2016/3/5-brilliant-bahrain-battles.html

Däcksurvalet är som i Australien, dvs supermjuka (röda), mjuka (gula) och medium (vita). De nya ultramjuka debuterar först i Monaco i maj. Mercorna och Ferrari har igen valt olika taktik. Vi börjar med de röda där båda förarna valt sex set med supermjuka, fyra mjuka och tre set med medium. Nico och Hamilton har även de valt samma uppsättning enligt sex set av både supermjuka och mjuka men enbart ett set medium. Tydligen litar de inte på att ha samma tur med extra stopp så som i Australien. Tycker att det gav en dimension till i strategierna med mera däck att välja mellan.

Alonsos deltagande är fortfarande osäkert. Han har träff med läkarna innan fria träningarna och då får vi se om han får grönt ljus. Maccarnas reservgubbe Stoffel Vandoorne flyger oberoende till Bahrain imorron och är beredd att hoppa in om spanjoren får nej.

Det töntiga kvalsystemet är tydligen kvar ännu nu i helgen. Få se om FIA ändrar sig sen så att åtminstone Q3 är som förr så att det är bilar ute hela tiden till sista sekunden. Får hoppas på det.

Förresten så är det idag på dagen 36 år sedan Nelson Piquet tog sin första seger. Det var alltså 1980 :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar