lördag 19 mars 2016

Nya kvalformatet

Jahapps, vad blev de stora förändringarna av nya kvalsystemet? En viss orättvisa kunde jag skönja. I Q1 låg Gutiérrez i farozonen för att plockas bort. Han hade då riktigt bra fart, men klockan slog för honom och han plockades av. Typiskt nog så satte han en varvtid som skulle ha fört honom till säker mark. Nåja, så här var det sagt. Däremot då Palmer låg under samma hot att som siste gubbe plockas av, så tog hela Q1 slut, och då fick han enligt reglerna fullfölja sitt snabba varv och vips så var det Ericsson som föll bort och Palmer gick vidare. Nja, detta gillade jag inte riktigt.

Q2 gick som vanligt, där började vi se att bilarna inte brydde sig om att försöka, tex Button som bara klev ur sin bil. Q3 visade på allvar missen i nya systemet. Så länge Mersorna är så här överlägsna så blir det mindre spänning. Förr körde minst tre förare till det bittra slutet, Nu slutade de flesta köra då det var fem minuter kvar. Rosberg som då låg fyra gick ut liksom Hamilton. Så det enda som hände var att Rosberg flyttade upp till tvåa och Hamilton sopade bana fullständigt.

Blev det mera spännande? I mitt tycke nej.

Positivt från dagen då? Kimis fart! Tror absolut att han kan slå Vettel om det fortsätter som idag. Vettel har alltid varit bra på att slå till med ett nödvändigt snabbt varv medan Kimi alltid visat större uthållighet och hålla högt tempo ett helt lopp. Annat intressant är Toro Rosso-bilarna. Red Bullarna kördes ifrån av juniorteamet så det stod härliga till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar