tisdag 24 januari 2017

Bernie has left the building

Bernie har gått ut med att han är utan uppdrag inom F1 med start omedelbart. Ingen övergång alltså, utan ut direkt då FIA hade godkänt Liberty Medias köp av CVCCs andelar. Bernie pratade ut i tyska Auto, Motor & Sport och konstaterade att han inte längre är ledare för företaget, hans roll har tagits över av Chase Carey. Fast helt avvecklad är Bernie inte på pappret, han har fått titeln hedersordförande för organisationen. Dock vet han inte enligt sin egen utsago inte vad det innebär. Men sinnet för one liners har han kvar. Torrt konstaterade han, att han nog kommer att besöka nåt F1-lopp då han har många vänner i branschen och har tillräckligt med pengar för att lösa entrébiljett.

Liberty Media har inte sagt nåt officiellt ännu, men rykten om att Ross Brawn återkommer till cirkusen som nån typ av sportchef går. En tidigare chef vid ESPN, Sean Bratches, ska enligt samma rykte bli marknadsföringschef.

Här en länk till Janne Blomvists blogg där han skriver om Bernie:
http://f1blogg.teknikensvarld.se/2017/01/24/ecclestone-out/

En nyhet som gör att åtminstone jag drar en lättnadens suck, är att Maldonados förhandlande med Sauber inte ledde nån vart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar