onsdag 18 januari 2017

Ett provår för Bottas

Dessvärre fick Bottas enbart ett ettårigt kontrakt. Merca vill tydlien utvärdera honom och ställa honom mot Vettel, Alonso och sina påläggskalvar Wehrlein och Ocon. Kan bli riktigt tufft. Glädjande dock de fina orden Claire Williams sa om honom och hans lojalitet som nu betalar sig. Både Toto Wolff och Niki Lauda verkar alldeles till sig i trasorna, men den bilden måste de ju förmedla oberoende. Båda har dessutom kraftigt markerat sin grundinställning att i Merca är förarna likställda med likadana förutsättningar, så det bådar gott för Bottas.

Pirelli har har fått tillstånd till extra test av regndäcken inför säsongen. Och det är ju bra då fjolårets var direkt farliga.

McLaren har sagt att modellbeteckningarna på bilarna fortsätter i samma anda som tidigare, dvs. att MP4 som Ron Dennis införde fortsätter. De har också gett vinkar om att färgsättningen kommer att ändra till årets säsong. Får vi se helorange igen, eller blir det bara lite orange?

Apropå McLaren så har Honda öppnat för ett ta ett stall till och åtminstone Sauber verkar ha nappat på det inför 2018.

Och så en finländsk nyhet. Niko Kari har skrivit kontrakt med Arden i GP3. Och inte nog med det, Red Bull har meddelat att de fortsätter satsningen på honom. YES, skriker vi, nästa finne i F1!

Idag skulle förresten Gilles Villeneuve ha fyll 67 år. Han är ju känd som Ferraris man, men han debuterade faktiskt i en McLaren. I orange overall. Bara en sån sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar