tisdag 28 maj 2019

Är Monaco värt priset?

Ett tråkrace igen, eller? Tja, det mest spännande var ju om Hamiltons däck skulle hålla hela vägen och om Bottas skulle ligga inom fem sekunder från Verstappen. Och svaret var jakande på båda. Förstår inte riktigt Hamiltons hysteri, Ricciardo hade samma problem ifjol. Hörde vi gnällande i radion då? Nej, det gjorde vi inte. Men för att knyta till rubriken. Ser inte att Monaco platsar i racekalendern riktigt längre. Visserligen visade bl.a. Sainz att det går att köra om på de smala gatorna men ändå. Nu då Zandvoort kommit med i kalendern och ett annat europeiskt GP rimligtvis faller bort så går min röst på att Monaco ska bort. Barcelona låg tidigare på fallrepet, men påstår nu att de är nära nytt kontrakt. Samma säger Monza. Silverstones ägare däremot spjärnar emot, så tyvärr kanske det loppet faller bort.

Ibland är det alldeles underbart med alla rykten i den här cirkusen. Igår kunde vi läsa att Leclerc tröttnat på Ferrari efter debaclet i kvalet då han inte kom vidare från Q1. Idag fick jag ögonen på en artikel som tvärsäkert påstår att Vettel slutar efter den här säsongen och att Bottas tar över. Binotto lär f.ö. fortfarande ha ledningens förtroende, men två ledande ingenjörer har fått nya uppgifter och en tredje har befordrats. Stallets yttersta ledning har vidare ökat på budgeten för att utveckla bilen.

Tidigare stallchefen hos McLaren och Lotus, Eric Boullier, säger sig vara redo för come back i cirkusen. Vore ju trevligt, alltid gillat fransmannen. En jag däremot inte gillar är Red Bulls Helmut Marko. Han går ut nu och gnäller över att bandomarna med Mika Salo i spetsen favoriserade Bottas gentemot Verstappen. Att Markos stall skulle göra nåt fel, hur kan vi tro det... Det var en solklar unsafe release av Verstappen och han ställde till det för Bottas. Fem sekunders tidstillägg var minsta laget. Och apropå klanterier, hur länge ska Stroll få trilla omkring på banorna? Tycker det börjar räcka nu.

Imorron onsdag begravs Niki Lauda i Neustift im Stubaital. Han ska enligt familjen begravas i sin raceoverall från storhetstiden i Ferrari 1974-77. Begravningen sker bara i kretsen av de närmaste. Merca kommer att ha den röda stjärnan liksom texten "Miss you Niki" på bilarna för evigt enligt ett presmeddelande. Halon kommer att vara i sin gamla färg igen i Kanada. ja, det är Kanade nästa. Månne Bottas får inresetillstånd efter att Finland slagit Kanada i hockeyfinalen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar