fredag 10 maj 2019

Barcelona!

Så där, dags igen för en raceweekend. Cirkusen är tillbaka i Europa och det betyder som vanligt en massa uppdateringar av bilarna. och av stallens motorhomes av någon anledning. Tydligen försöker de bräcka varandra på det området också.

Nåväl, Ferrari har ändrat sin hajfena så att den fått en vinkel fram i:
Även motorn är tydligen uppdaterad liksom elektroniken igen. Alfa och Haas får uppdateringarna till nästa race verkar det som. Renault kommer med nya motorer till sina bilar. Dessutom har de rekryterat Christophe Mary till chefsingenjör. Mary har tidigare figurerat hos Ferrari och Merca. I Ferrari var han då stallet dominerade stort i början av 2000-talet.

Verkar som om Brasiliens GP flyttar till Rio de Janeiro nästa år. Brasiliens president, Jair Bolsonaro, har sagt att en ny bana ska byggas där. Den förra banan, Jacarepaguá, revs efter att OS gästat stan 2012. Här kan man läsa mera om banan som egentligen heter Autódromo Internacional Nelson Piquet Ryktena säger att den nya banan ska hedra Ayrton Senna istället.

Boken om Kimi som kom ut ifjol har nominerats i kategorin Årets idrottsbiografi av The Telegraph som årligen ordnar en gala där årets idrottsböcker får priser. Häftigt. Tidigare har biografier över Lionel Messi och Tiger Woods vunnit den här kategorin.

Däckvalen då. Nå lika spännande som vanligt:
Inga stora skillnader här inte. Försöker få fram uppgifter till loppen om hur situationen ser ut hos förarna, men det verkar inte som om nån websida har de uppgifterna ute.

Och så till sist. Äntligen har Liberty Media lyssnat på mig :-)  Nästa år ska F2 köra med 18-tums hjul för att testa däck inför att F1 börjar med den storleken 2021. Äntligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar