lördag 3 november 2012

Abu Dhabi kval

De fria träningarna på fredag och lördag förmiddag såg ut som de sett ut hela säsongen. Lotus hade dock lite mera fart på bilarna. Och det visade sig sedan i kvalet då Kimi kvalade in som femte snabbast. Grosjean å sin sida startar från tionde rutan. Pålen tog Hamilton denna gången och han har dominerat hittills hela helgen. Button kvalade in som sexa och Maldonado som fyra. Vettel kvalade in som trea vilket kan vara intressant sett ur synvinkeln hur svårt han har haft att kunna vinna från annan startruta än den första. Men det allra intressantaste var att han stannade bilen på banan då kvalet var slut. Får se om han måste byta motor eller växellåda, för det betyder i så fall nedflyttning med fem platser. Stannade han däremot för att bränslet var slut så blir det att starta sist av alla imorron. Båda Ferrarina såg bra ut fram till Q3 men Alonso lyckades inte kvala bättre än sjunde ruta och Massa startar från nionde. Alonso konstaterade efter kvalet att bättre än så här kunde de inte kvala, bilen är fortfarande för långsam. Men han hoppas att då det är race så får de ett bättre flyt och kan klättra uppåt i resultatlistan.

Negativt överraskade igen Sauberbilarna. Och "naturligtvis" Caterhamn... De nya delarna som kom till det här racet kunde lika gärna ha låtit bli att montera. Heikki var som vanligt 19 efter kvalet. Senna kom inte till Q3 utan slutade på 15 plats. Ryktena går nu att han kommer att avtackas i Brasilien och samtidigt meddelas att Bottas tar över. Sku vara kul med tre finländare i F1! Å andra sidan så vet vi inte om Heikki har nåt kontrakt nästa år. Tror dock att Petrov sitter lösare i så fall.

Det börjar dra ihop sig rejält och med bara tre lopp kvar kan det bli riktigt spännande. I Abu Dhabi är det svårt att köra om och hur det blir i Austin vet ingen ännu. Förhoppningsvis blir det ett bra race där också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar