måndag 19 november 2012

Efterspel i Austin

Även om loppet i Austin var spännande så öppnade det för ytterligare ett spännande lopp i Brasilien om en knapp vecka. Här kommer några axplock:
Vad sägs t.ex. om att Webber bröt p.g.a. ickefungerande generator? Det har varit ett ständigt orosmoment den här säsongen hos Red Bull-teamet.
Kimi tappade farten då solen gick i moln! Han fick upp rätt temperatur i dem igen i slutet av loppet då solen kom fram. Av alla förklaringar jag hört hittills...
Däremot så blev han historisk genom att ha åkt flest racevarv på en säsong, 1121 st. Dessutom slog han Heidfelds rekord genom att komma i mål 19 lopp i rad under en säsong. Hittills dessutom, det är ett lopp kvar, ju.
Hamilton ligger bara 16 poäng bakom Kimi i sammanställningen.
McLaren ligger bara 14 poäng efter Ferrari i konstruktörsVM.
Lotus kan inte nå McLaren då de nu ligger 51 poäng efter dem, så de blir fyra. Sämre kan de heller inte bli eftersom Mercedes som närmaste team ligger nästan 170 poäng bakom. Sauber däremot kan bra ta Mersornas femteplats då det skiljer bara 12 poäng dem emellan. Daimler har förresten köpt upp den 40 %-ägarandel som Aabar hade i F1-teamet och äger nu 100 %.
Det utlovas regn till nästa helg i Brasilien. I år har Ferrarin gått bättre än Red Bull i regn...
Vettels muttrande då han blev omkörd av Hamilton hade inget med omkörningen som sådan att göra, utan var riktat mot Karthikeyan som trillade så mycket i vägen vid en varvning att Hamilton kom ikapp och kunde köra om.
Martin Whitmarsh tackade Räikkönen för fantastisk duell mot Button. Trevligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar