söndag 25 november 2012

Jessus vilket lopp

Var det nånting som inte hände idag? Hmm, ja möjligen då att det inte var Kovalainen som förde upp Caterham tillbaka till tionde plats i konstruktörsVM. Annars hände allt, än var Alonso världsmästare, än var Vettel det, Hülkenberg ledde länge och kraschade sedan ut Hamilton i all regnyrsel. Vettel och Webber gjorde båda usla starter och då Vettel snurrade i fjärde kurvan trodde nog många att det var klart, men Vettel visade varför han är världsmästare. De som påstår att han kör bra bara då han leder från början kan nog rodna lite klädsamt nu.
Kimi körde omkring på gamla banan och tappade massor av tid. Utan den utflykten skulle han antagligen inte ha blivit varvad och då skulle han ha fullföljt samtliga tävlingsvarv i år. Tack vare att Hamilton bröt så blev han trea totalt i mästerskapet. Tyvärr för hans del, får vi väl säga efter att han skämtat om att han inte vill på prisutdelningsgala, utan med flit låter Hamilton ta tredje platsen :-)
Button visade att han är regnmästaren. Jo, okej, Hülkenberg ligger även han bra till. Grosjean körde av med gasen i botten, är någon längre förvånad, och gamle kraschkungen Kobayashi varvade toppvarv med att snurra.
Nu gratulerar vi Vettel. Han blev inte bara den yngste trippelvärldsmästaren, han är även den tredje som vinner tre VM i rad. Fangio och Schumi är de två andra. Vinner Vettel även nästa år så är han fortfarande "bara" den tredje föraren som vinner fyra i rad. Han har trots allt några utmaningar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar