torsdag 5 september 2019

Regn på söndag?

Så gott som alla väderprognoser jag sett på inför helgen säger att det kommer att regna på söndag. Foreca hotar tom. med 40-50 mm just de tider loppet ska gå. Det betyder att då körs inget.

Spa-Francorchamps ska byggas om till vissa delar. Nå, inte så farligt som det låter, utan det är kurvorna Eau Rouge och Raidillon som får grus istället för asfalt i avåkningszonerna. Hurra säger jag! Det var i Radillion som olyckan med Hubert inträffade men banans vd Nathalie Maillet har i belgisk media sagt att förändringen skulle ha skett ändå för att banan bättre ska passa Moto GP. Nackdelen med grus istället för asfalt är att om bilen kommer i en viss vinkel så är det stor risk att den får tvärstopp och gör en eskimåsväng.

FIA har hyllat Anthoine Hubert på fejan: Anthoine Hubert 1996-2019
Apropå den olyckan så har FIA lagt beslag på Alesis Trident för att kolla upp om han körde av banan pga. tekniskt fel. Den avåkningen startade tydligen hela kedjan som ledde till Huberts död. Trident tävlar också de med bara en bil nu på Monza, Alesi tar Boschungs bil.

Kring Williams stormar det bokstavligen av rykten. Hetast är att Kubica får gå och att Nicholas Latifi kommer istället. Sen undrar jag om behovet pengar styr stallet till Ryssland, skulle inte förvåna.

För övrigt lär Betsafe och You Tube ha en dokumentär om Kimi på gång. Låter spännande. Här en trailer från fejan: Kimi dokumentär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar