fredag 27 september 2019

Sotji

Hej bara, hinner knappt smälta Singapores GP, så kommer Rysslands GP i Sotji. Vi minns hur det gick ifjol då Bottas måste ge uppå sin klara vinst för att Hamilton skulle så gott som säkra VM-guldet. Banrekordet står dock i Bottas namn och sattes just ifjol. Merca har vunnit alla fem race som gått på den här banan, men jag kan tänka mig att de är lite nervösa nu efter Ferraris dubbelseger i Singapore. Ferrari har nu tre segrar på raken i bagaget, och det har inte hänt sen 2008, och dessutom har Sotji två rejäla rakor där topphastighet är en klar fördel. Det här kan ju bli hur spännande som helst.

Däcksvalen ser ut som följer:
Största överraskningen är väl att Hamilton som enda förare gått in för fyra omgångar av mediumdäcken. Ricciardo och Kimi har enbart en uppsättning av dem, vilket ju också är intressant.

Kvijat kommer att ta rejält med nedflyttningar på griden inför söndagen. Honda har beslutat att byta ut rubbet av motorenheterna. Även Verstappen kommer att ble nedflyttad, men dock än så länge enbart fem platser då han får Hondas spec 4-version nu. Tanken är från Hondas sida att nu ska alla fyra bilar med Honda-motorer klara sig utan straff resten av säsongen.

Enligt rykten förhandlar Haas stallchef Steiner med Kubica. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar